Om mig

 

Följ min långsegling 2009-2011 på min egen blogg. Klicka här http://artemisia2.blogspot.com 

milo 

Att segla har blivit en stor del av mitt liv. Jag har nu gjort två långseglingar, först 1997-98, och sedan 2009-11. Bägge gångerna var drömmen att nå Antarktis. Första gången seglade jag i en Bianca 27, tog mig runt Sydamerika men kom inte ner till Antarktis. Våren 1999 fanns min båt ”Artemisia” och jag själv på båtmässan ”Allt för sjön” i Stockholm. Jag hade gjort min seglats i en liten båt, utan sponsring, och väl hemma fick jag veta att jag var den första svenska kvinnan som seglat ensam över Atlanten.

Efter ett par år startade jag ett projekt med att låta bygga en specialdesignad stålbåt, Artemisia II och gav mig av på ett nytt försök. Precis som första med långseglingen fick jag ihop pengarna genom att jobba och spara. Och denna gång lyckades jag komma fram till pingvinernas land.

syd poolJag seglar delvis ensam, men inte alltid. Jag gör ofta de långa seglingarna över hav själv, medan jag har sällskap av både sambo och vänner resten av tiden. Seglingen över Drakes sund och ner till Antarktiska halvön gjorde jag inte ensam utan hade sällskap av två vänner.

När jag är på land arbetar jag som sjuksköterska, föreläsare och skribent.

På sidorna till vänster kan du läsa om bygget av Artemisia II, om mina böcker och boka mig som föreläsare. Där finns också den blogg jag skrev under den senaste långseglingen och som jag uppdaterar med ny information.